Skip to main content

Op 3 november j.l. vond in een  bomvolle filmzaal van de bibliotheek de prijsuitreiking plaats van de Wassenaarse Cultuurprijs 2018 .

De Toneelgroep van het Adelbert College ( ACT) won de Jongeren Cultuurprijs; de stichting Poëzieroute Wassenaar mag zich officieel de winnaar van de Wassenaarse Cultuurprijs 2018 noemen.

Wassenaarse Cultuurprijs 2020

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de Cultuurprijs 2020 alweer gestart.

Voorzitter Astrid Dekker: we gaan ons, naast de volwassenen, nog veel meer richten op de Wassenaarse jeugd. Hier zit zoveel talent die we graag binnen onze gemeente een ruimer podium willen geven.

De Cultuurprijs 2020 zal op 18 april 2020 worden uitgereikt, dat is nog maar 16 maanden verwijderd, dus zaak om nu al met de voorbereidingen te beginnen. Dat geldt niet alleen voor de organisatie, maar ook voor de deelnemers!! Bestuur is bezig om dat ook financieel mogelijk te maken. We blijven afhankelijk van subsidies en donaties, en hebben al verschillende toezeggingen!

Jeugd in het middelpunt

Jeugd zal onder andere worden benaderd via de scholen; in een aantal gevallen zal een Cultuurproject via de scholen lopen, maar er zullen ook speciale  evenementen worden georganiseerd, waarin jongeren zich uit kunnen leven middels culturele activiteiten. In de komende maanden zullen deze activiteiten verder vorm krijgen en onder andere via deze krant worden aangekondigd.

Kijk voor meer informatie op onze website www.wassenaarsecultuurprijs.nl