Enthousiaste jonge kunstenaars actief tijdens Mini-opera

Wat een enorme happening afgelopen zondag in de tuin van het Baljuwhuis aan het Plein in Wassenaar. Met een heerlijk zonnetje was het genieten van de mini-opera en 16 jonge kunstenaars. En dit keer was het echt en voor sommigen helaas waar: VOL IS VOL was vandaag voor de jonge kunstenaars van toepassing. Sommigen moesten worden afgezegd en zelfs tijdens de middag kwamen nog verschillende kinderen zich aanmelden, maar dit was helaas niet meer mogelijk. Een ongekend succes dus voor de stichting Wassenaarse Cultuurprijs, die tijdens de mini-opera in twee sessies steeds 8 kinderen hun talenten lieten zien.

 

Neeltje Bangert en Wilma Wassenaar waren van het bestuur aanwezig om alles in goede banen te leiden. De kinderen werden vooraf geïnspireerd door het boek Een verzameling beelden van Caldenborgh en de Sprookjes van de Efteling met vertellingen van Martine Bijl en tekeningen van Anton Pieck. Dit inspireerde de kinderen zeker en ook de mooie omgeving van de achtertuin van het Baljuwhuis hielp mee, met op de achtergrond de zang van de mini-opera.

De mini-opera was er dit keer voor de 8e keer. Vele Wassenaarders wisten ook dit keer een kaartje te bemachtigen en konden zo ook genieten van de kunstwerken van onze jonge Wassenaarders. De eerste jaren werden de kunstwerken gemaakt bij Ars et studium, maar dit jaar voor de 2e keer werden de werken achter in de tuin helemaal ter plekke gemaakt. Na afloop van de mini-opera konden de aanwezigen met een glaasje in de hand genieten van alle gemaakte kunstwerken.

Zo was er een kabouter te bewonderen in een donkere kamer, maakte Berend een boot met een helikopter en kanonnen, werd er een moeder gekleid met een leuk poesje en werd de Dorpskerk werkelijk fantastisch geschilderd met ook de oude muur van het Baljuwhuis erbij.

Tijdens het schilderen kregen de kinderen ook iets te drinken en iets lekkers, al hoewel sommigen daar weinig tijd voor hadden: het kunstwerk moest mooi worden en niets mocht ontbreken. De kunstenaars kregen een uur om hun werk te voltooien en bij sommigen lukte dit precies. En hoe trots waren ze allen op hun geweldige resultaten; de meesten konden eigenlijk niet wachten en wilden hun schilderij meteen meenemen naar huis!

Zo was 28 augustus voor veel jonge Wassenaarse kunstenaars een dag om nooit te vergeten en konden vele oudere Wassenaarders genieten van alle creativiteit die er bij de jeugd is. Volgend jaar dus snel aanmelden bij stichting Wassenaarse Cultuurprijs om er dan ook bij te kunnen zijn!!