Skip to main content

In aanloop naar de Wassenaarse Cultuurprijs 2020 hebben de jeugdige leerlingen van Ars et Studium onder begeleiding van Neeltje Bangert een prachtige kleurrijke achtergrond ontworpen voor de poster van de Wassenaarse Cultuurprijs 2020.

De Wassenaarse Cultuurprijs wordt twee jaarlijks uitgereikt. Er is een prijs voor volwassenen en een prijs voor de jeugd.

“En met name die laatste groep willen wij er nadrukkelijk bij betrekken”, aldus Astrid Dekker, voorzitter van de stichting Wassenaarse Cultuurprijs.

“Het is van belang, dat ook de jeugd zich gewaardeerd weet op cultureel gebied. Daarom leek het ons een goed plan om samen met de jeugd van Ars et Studium en met Neeltje op deze manier de aftrap voor de cultuurprijs 2020 te geven”.

“En het is ook belangrijk”, voegt zij toe, “dat de (jeugdige) bewoners van Wassenaar weten van het bestaan van de Wassenaarse Cultuurprijs en dat men weet, dat je je daarvoor kunt opgeven als je iets met cultuur doet”.

Cultuur kan variëren van foto’s maken tot spelen in een bandje en van toneel tot schilderen of beeldhouwen. Alles is mogelijk, als het maar met cultuur te maken heeft.

In het jaar 2019 zullen er in aanloop naar de cultuurprijs van 2020 nog diverse projecten plaats hebben, die in de media zullen worden aangekondigd.