thema; “Jouw mooiste plekje in Wassenaar”

Veel enthousiasme bij uitreiking Wassenaarse Cultuurprijs

Afgelopen zaterdag was de uitreiking van de Wassenaarse Cultuurprijs voor jongeren van 6 tot 12 jaar in een bomvol en sfeervol Raadhuis de Paauw. Vanaf 15.30 uur was iedereen welkom om de fraaie kunstwerken te bekijken. Niet alleen de jonge kunstenaars zelf waren aanwezig, maar ook vele ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Zij werden allen welkom geheten en hartelijk ontvangen door het bestuur van de stichting Wassenaarse Cultuurprijs, te weten Neeltje Bangert, Wilma Wassenaar en Huber Claassen. Zij hadden alles prima voorbereid en gezorgd dat er een echt feest kon plaats vinden.

De Pauw Wow Show is een kunstwedstrijd voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het was de bedoeling dat de jonge kunstenaars een werk instuurden dat aansloot bij het thema; dit jaar was dat “Jouw mooiste plekje in Wassenaar”. De vorm van het kunstwerk was vrij te bepalen.

Na het bekijken van alle Wassenaarse kunst werd iedereen gevraagd naar de spiegelzaal te gaan; daar zou uiteindelijk de winnaar bekend gemaakt worden. Voorzitter van het bestuur, Huber Claassen, heette iedereen welkom en ja, alle stoelen waren bezet en verschillende mensen moesten zelfs staan! Huber vertelde dat er liefst 27 inzendingen waren, waarbij sommige van grote klasse waren. Hij heette ook wethouder Bloemendaal en dhr. Van Ommeren welkom; beiden kregen ook veel dank vanwege hun financiële bijdragen voor het mogelijk maken van de initiatieven van de Stichting Wassenaarse Cultuurprijs.

Wethouder Bloemendaal sprak vervolgens namens de gemeente en gaf aan hoe blij hij was met het bestuur en de totale organisatie van deze prijs. Het liefst wilde de wethouder een paar werkstukken meenemen, echter daar kreeg hij niet de kans toe.

Nu kwam de prijsuitreiking heel dichtbij; wie zou dit jaar de winnaar of winnares zijn? Yvette van Caldenborgh vertelde namens de jury hoe moeilijk het was om de nummer 1 te vinden. In deze zomerse en enthousiaste sfeer van het Raadhuis gaf zij aan hoe alle deelnemers hadden ingezoomd op Wassenaar. Zij bedankte alle kunstenaars en gaf aan hoe hoog de kwaliteit dit jaar was. De jury heeft alle kunstwerken in de bibliotheek bekeken en uiteindelijk kwamen, nadat ieder jurylid 3 kunstwerken mocht kiezen, er 3 kunstwerken als top 3. Genomineerd waren: Lies Böcker met de Koningskikker van Duinrell (als 3d figuur), Ilse Lommerse met Raadhuis de Paauw (schilderij met acrylverf) en Sanne Lyppens met De Wassenaarse Slag ( schilderij met acrylverf).

Yvette gaf aan dat het echt Top-kunst-werken waren; een daverend applaus voor deze kunstenaars was het gevolg.

Alicia Hofstra, de winnares van de Wassenaarse Cultuurprijs 2020 voor aanstormend talent 12 – 18 jaar en nu studerend aan de Kunstacademie, maakte de winnaar bekend. Het was Sanne met haar geweldig mooie schilderij van De Wassenaarse Slag. Helemaal blij en gelukkig en totaal verrast kwam ze naar voren en mocht daar naast de bloemen ook een mooie cheque in ontvangst nemen van 500 Euro, te besteden aan bijv. een kunstactiviteit voor de school of groep.

Het Bestuur hoopt dit jaar ook op vele aanmeldingen en inzendingen van volwassenen en middelbare scholieren. Aanmelden kan tot medio augustus 2022. De prijsuitreiking voor de volwassenenprijs en de prijzen voor de middelbare school jeugd zijn gepland in de maand september.

Na alle bloemen en felicitaties voor de jonge winnares werden er nog foto’s genomen en kon iedereen genieten van een hapje en drankje met voor de kinderen een ijsje van Luciano; en dat smaakte voor sommigen naar meer. Een fantastische en gezellige cultuurmiddag werd zo afgesloten op Raadhuis de Paauw!

Winnares Sanne Lyppens

Genomineerde Ilse Lommerse

Genomineerde Lies Böcker