Graffiti workshop

Workshop Winnares Wassenaarse Cultuurprijs Sanne Heel Geslaagd

Dinsdag 14 juni was het een enorme happening op de speelplaats bij de Herenwegschool. Aan de zijkant werden tegen de muur grote zeilen opgehangen en grote schilderezels neergezet. Groep 8a mocht een fantastische workshop “Graffiti” doen en dat kwam doordat Sanne op 14 mei de winnares was geworden van de Wassenaarse Cultuurprijs. Die uitreiking van de Wassenaarse Cultuurprijs voor jongeren van 6 tot 12 jaar was in een bomvol en sfeervol Raadhuis de Paauw. Zij werden allen welkom geheten en hartelijk ontvangen door het bestuur van de stichting Wassenaarse Cultuurprijs, te weten Neeltje Bangert, Wilma Wassenaar en Huber Claassen.

De Pauw Wow Show is een kunstwedstrijd voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het was de bedoeling dat de jonge kunstenaars een werk instuurden dat aansloot bij het thema; dit jaar was dat “Jouw mooiste plekje in Wassenaar”. De vorm van het kunstwerk was vrij te bepalen.

Alicia Hofstra, de winnares van de Wassenaarse Cultuurprijs 2020 voor aanstormend talent 12 – 18 jaar en nu studerend aan de Kunstacademie, maakte de winnaar bekend. Uit 27 inzendingen was het Sanne met haar geweldig mooie schilderij van De Wassenaarse Slag. Helemaal blij en gelukkig en totaal verrast kwam ze naar voren en mocht daar naast de bloemen ook een mooie cheque in ontvangst nemen van 500 Euro, te besteden aan bijv. een kunstactiviteit voor de school of groep. En die keus was voor Sanne een workshop Graffiti.

Nadat juf Sylvia de klas in drie groepen had verdeeld en alles was klaargezet, kon docent Hugo beginnen met zijn uitleg. De kinderen mochten eerst een schets maken op papier; hierna bracht Hugo de contouren van het ontwerp aan op een groot vierkant bord. Daarna mochten de leerlingen het ontwerp inkleuren met spuitbussen in diverse kleuren. Hugo gaf intussen goede tips, zoals o.a. niet te dichtbij met de spuitbus werken. Gelukkig zorgde een heerlijk zonnetje ervoor dat de Kunstwerken goed konden drogen. De eindresultaten mochten er zijn; de leerlingen waren heel trots op hun gemaakte Kunstwerk en duidelijk was ook de voorkeur voor sommige kleuren want een aantal spuitbussen was helemaal leeg. Velen hadden hun naam als ontwerp genomen, maar ook een aardbei, bananen en een boot waren te bewonderen.

Tijdens de middag zijn vele foto’s gemaakt die zijn terug te vinden op de site van de stichting Wassenaarse Cultuurprijs. Een fantastische en gezellige cultuurmiddag werd afgesloten met een groepsfoto met alle Kunstenaars! De volgende activiteit van de stichting Wassenaarse Cultuurprijs is op zondag 28 augustus a.s. Dan vindt in de tuin van het Baljuwhuis, Plein 1 in het centrum van Wassenaar, een uitvoering plaats van de Mini-opera. Kinderen tussen 6-12 jaar kunnen dan ook Kunst maken en meedoen: een mooie en goede start na de zomervakantie en alvast iets moois om naar uit te kijken. Voor vragen en aanmeldingen kunt u mailen naar info@wassenaarsecultuurprijs.nl