Skip to main content

Alicia Hofstra, in 2020 leerlinge 5 VWO op het Rijnlands Lyceum.

Verzamelde stukjes van achterlichten van fietsen. Daarvan vind je er nogal wat bij fietsenstallingen zoals bij het strand en bij het Rijnlands Lyceum.

Van die rode stukjes plastic maakte ze een hart op ware grootte. Met een gevonden knipperlampje ontstaat zo ‘vanzelf ’een kloppend hart.

De jury was onder de indruk van de inventiviteit en vormgeving.

“Ik ben eigenlijk altijd al bezig geweest met verzamelen van allerlei dingetjes, om daar vervolgens iets van te maken. Toen in de kunst-les werd gevraagd om iets met afvalmateriaal te doen had ik eigenlijk al meteen dit idee. Dat groeide uit tot het kloppend hart”.

Haar docent op het Rijnlands Lyceum, Marijke Van der Hofstede, spoorde haar aan om mee te doen met de Wassenaarse Cultuurprijs. Over de hoofdprijs zegt ze “dat had ik absoluut niet verwacht”.

Alicia heeft nu recent eindexamen gedaan en start in september met een opleiding op de kunstacademie. “Ik zou niet weten wat ik anders zou moeten gaan doen, hier ligt toch mijn passie. Ik heb nog geen precieze voorstelling wat ik daarna ga doen, maar dat zie ik wel. Zolang ik maar niet achter een bureau terecht kom”.

En de prijs van € 500 heeft ze besteed aan de aanschaf van goede computer waar ze in haar verdere opleiding aan de kunstacademie veel profijt van heeft.

Tot slot hebben we haar gevraagd welke boodschap ze heeft voor de andere aanstormende talenten, die is helder en duidelijk:

  • Doe wat je leuk vindt
  • Probeer nieuwe dingen uit
  • En ook al verwacht je niets, doe toch mee aan de Wassenaarse Cultuurprijs

Je zou zomaar kunnen winnen

Wij wensen Alicia veel succes in haar verdere vorming en opleiding.