Skip to main content

Open inschrijving Wassenaarse Cultuurprijs 2022

Het is alweer de vijfde editie van dit festijn, dat de laatste jaren is uitgegroeid tot en bekend evenement. Zeker omdat er niet alleen een prijs voor volwassenen te vergeven valt, maar ook zijn er Cultuurprijzen voor jongeren en zelfs voor basisschoolleerlingen.

De Wassenaarse Cultuurprijs, de naam zegt het al, gaat over cultuur. Cultuur in de breedst mogelijke zin van het woord: muziek, literatuur, toneel, beeldhouwen, schilderen, vloggen, ballet, breakdance of welk cultureel initiatief dan ook.

Alle inzendingen worden door een vakkundige jury onder leiding van Yvette van Caldenborgh beoordeeld. Hierbij wordt met name gekeken naar binding met Wassenaar, talentontwikkeling, innovatief karakter en originaliteit.

De prijzen bestaan uit een geldbedrag. Voorwaarde is in alle gevallen dat het geld zo besteed wordt ten behoeve van culturele ontwikkeling en/of ondersteuning hierin.

Hoe hem te winnen?

De Wassenaarse Cultuurprijs 2022?  Kwestie van aanmelden via het aanmeldformulier dat u op deze website vindt: www.wassenaarsecultuurprijs.nl

Hieronder vindt u nadere informatie over de doelgroepen voor de verschillende prijzen:

  1. Cultuurprijs voor volwassenen ( € 2500 )

De jury kijkt onder meer naar binding met Wassenaar, toegankelijkheid, duurzaamheid en talentontwikkeling. In 2020 is deze prijs gewonnen door Tim van Broekhuizen.

  • Voor de jeugd ( geboren na 2003) zijn een drietal prijzen beschikbaar
  • € 750 voor de winnende groep ( dans, toneel, muziek etc)
  • € 500 voor het meest bijzonder en aanstormend jeugdtalent.
  • € 500 voor de jeugdwinnaar van de kunstwedstrijd “Pauw Wow Show”. Deze Pauw Wow Show is een kunstwedstrijd voor kinderen van 6 -12 jaar met een speciaal thema; te weten “Jouw mooiste plekje in Wassenaar”.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor deelname aan de Wassenaarse Cultuurprijs 2022. Na inzending van dit formulier nemen wij contact met u op, om samen met u  de verdere details te bespreken.

Aanmeldingsformulier Wassenaarse Cultuurprijs 2022