Wassenaarse Cultuurprijs 2020
Reglement aanmeldingen

SELECTIECRITERIA____________________________________

 1. Alle culturele prestaties, waarin Wassenaarders de belangrijkste bijdrage aan leveren kunnen genomineerd cq voorgedragen worden.
 2. Er moet sprake zijn van een prestatie die meerwaarde heeft voor de Wassenaarse gemeenschap. Een motivering maakt onderdeel uit van de voordracht waarin uitgelegd wordt waarom hij/zij deze prijs moet krijgen.

 

PROCEDURE_____________________________________________

 1. Door het Bestuur worden de voordrachten eind oktober 2019 bekend gemaakt. Het Bestuur zoekt vóórdat de voordrachten bekend worden gemaakt contact met de aanvrager. Om vast te stellen onder welke condities ze mee willen doen, en hoe hun programma er uit ziet tot aan de verkiezing in april 2020
 2. Mensen of organisaties kunnen zich aanmelden voor de Wassenaarse Cultuurprijs 2020 middels het inschrijfformulier op de website.
 3. Het Bestuur beschikt, na de voordracht-procedure, nog over een aantal wildcards Deze kunnen, ter discretie van het Bestuur, nog verstrekt worden aan nieuwe partijen.
 4. Uit de lijst met voordrachten kiest de jury in overleg met het bestuur een shortlist van 5 kanshebbers. De jury beoordeelt vervolgens de 5 inzendingen.
 5. Bovenstaande geldt zowel voor de volwassenen- als de jeugdprijs.

JURY_____________________________________________________

 1. De jury bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf leden met aantoonbare kennis op de verschillende vakgebieden en disciplines. De jury wordt benoemd door het Bestuur. Leden van de jury vervullen hun taak onafhankelijk en kritisch ten opzichte van elkaar en onafhankelijk van de genomineerden. De samenstelling van de jury wordt vermeld op de website van de Stichting Wassenaarse Cultuurprijs.

UITVOERING________________________________________________

 1. De Stichting Wassenaarse Cultuurprijs is als enige verantwoordelijk voor de communicatie en uitvoering van de Cultuurprijs, en kan desgewenst samenwerking met derden aangaan.
 • DE Stichting Wassenaarse Cultuurprijs behoudt zich het recht voor om, in samenspraak met de jury ,de prijs niet uit te reiken.

VERPLICHTINGEN WINNAARS__________________________________

 • Het prijzengeld dient te worden ingezet om een volgende stap in het culturele doel te bereiken. De winnaar dient de Stichting te informeren over het bestedingsdoel van de prijs.