Wassenaarse Cultuurprijs 2016

Op zaterdag 29 oktober aanstaande is het zo ver: dan reikt de Wassenaarse burgemeester Jan  Hoekema in de plaatselijke bibliotheek de Wassenaarse  Cultuurprijs 2016 uit. Daarmee is het de derde achtereenvolgende keer dat de prijs, die mede op initiatief van een aantal gemeenteraadsleden in 2012 in het leven is geroepen, wordt uitgereikt.

De Wassenaarse Cultuurprijs bestaat uit een geldbedrag en is met name bedoeld om de winnaar nog meer, nog beter in staat te stellen zijn of haar creativiteit optimaal te ontplooien. Bovendien draagt het winnen van de prijs natuurlijk bij aan meer publiciteit en dus meer bekendheid voor de winnaar.

De Wassenaarse Cultuurprijs, de naam zegt het al, gaat om cultuur. Cultuur in de breedst mogelijke zin van het woord: muziek, literatuur, toneel, beeldhouwen, schilderen of welk ander cultureel initiatief dan ook.

Wie hem kan winnen, de Wassenaarse Cultuurprijs 2016? Iedere Wassenaarder die op cultureel gebied actief is.

Wie dat beoordeelt? Een deskundige jury bestaande uit Jan van Bilsen, directeur van het Haags Conservatorium, als voorzitter, Else van Dijk, voormalig wethouder Cultuur van Wassenaar en Den Haag, Yvette van Caldenborgh, kunsthistorica en bestuurslid van Beelden aan Zee en Karin Rahusen, oud-docent Rijnlands Lyceum van de Cultuurgeschiedenis der wereldgodsdiensten en  afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunst in Rotterdam  en  de Académie des Beaux-Arts  in Parijs.

Hoe hem te winnen, de Wassenaarse Cultuurprijs 2016? Kwestie van aanmelden. Via het inschrijfformulier dat is op te vragen bij de redactie van de Wassenaarse Krant of hier te downloaden.

Voor meer informatie kan natuurlijk ook contact opgenomen worden met de Stichting Wassenaarse Cultuurprijs, in de persoon van de voorzitter: Astrid Dekker (AFMJ.Dekker@gmail.com).

Met vriendelijke groet,

Bestuur Stichting  Wassenaarse Cultuurprijs:

Astrid Dekker, voorzitter

Marc van Dijk, penningmeester

Bob Toetenel, bestuurslid

Geef een reactie